Община Кубрат отличи сребърните медалисти от държавния финал по хандбал за момчета

Ръководството на Община Кубрат, начело с Кмета Алкин Неби, Председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, и директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов отличиха сребърните медалисти на ХК „Кубрат“, класирали се на второ място от Държавния финал по хандбал за момчета до 12 години в град Габрово. По време на срещата в заседателната зала на на Общината спортистите, водени от своя треньор Илиян Илиев, разказаха как са преминали срещите.

YouTube

В предварителната група кубратските хандбалисти постигнаха две победи, надигравайки отборите на ХК „Етър-64“ от град Велико Търново с 20:13 (10:8) и столичаните от ЦСКА – София с 14:28 (5:19). На осмина финала момчетата на Илиян Илиев отстраниха отбора на „Звезда“ – София при резултат 22:10 (11:6). На полуфинала спортните надежди на Кубрат постигнаха нова победа над хандбалистите от пловдивското село Труд с 13:24 (8:13). За първото място на хандбалното дерби в зала „Орловец“ се стигна до драматична загуба, като в последните две секунди отбора на старопрестолния град „Етър-64“ успя да отскубне победата от кубратската команда за крайното 20:19 (8:9). Въпреки, че отбора на Кубрат заслужаваше пълната победа в крайна сметка и след дузпи първенци станаха играчите от Велико Търново, следвани от „Кубрат“ и домакините от „Чардафон“ – Габрово.

Голмайстор на турнира стана плевенчанинът Владимир Атанасов от ХК „Полюс-ТМ“ с 41 гола. За най-добър защитник беше определен Константин Кръстев от“Етър-64″, а за най-полезен състезател по време на срещите беше определен Дарио Тодоров от отбора на Кубрат. В „Идеалната седмица“ се подреди и още едно име от Кубрат и това бе името на Юзкан Юмер.

По време на разговорите кметът Неби поздрави играчите и техния треньор, като пожела на всички момчета още успехи и да се борят до край. По време на срещата Общинското ръководство връчи на всички присъстващи и подаръци.

„В живота винаги има победители и победени. Важното е човек да не се отказва, както и вие разбира се, защото рано или късно ще спечелите златото за Кубрат. Тренирайте, бъдете дисциплинирани и разбира се наблягайте на образованието! Вие вече знаете, че до последно трябва да се борите, виждайки, че дори за секунди нещата могат да се променят. Благодарим Ви, че отново прославихте нашата община, побеждавайки толкова солидни и големи отбори“, каза в обръщението си към сребърните медалисти кметът Алкин Неби.

В края на срещата играчите на отбора връчиха специални медали на кмета Неби и председателят на местния парламент г-н Юмеров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе