STEM урок с LEGO роботика показа преподавател от информационни технологии

Урокът „С роботи в света на динамиката и формите“ бе изнесен пред ученици и учители в СУ „Антон Попов“ в Петрич, в рамките на Националната програма на МОН „Иновации в действие“.

Домакините от училището с директор Александър Главчев посрещнаха гостуването на преподавателя  Венелин Николов с празничен концерт в читалище „Братя Миладинова- 1914“. На сцената гости и домакини аплодираха първолачета от детската театрална студия „Роли Дроли“, които под ръководството на Валентина Георгиева и Анна Бисет представиха художествено-музикалната композиция „Рап приятелство“. Никола Енчев и Симона Дайнова от отбора по LEGO®️ роботика пък излязоха на сцената със ситна ръченица.

YouTube

Официалните лица, които уважиха проявата, бяха областният управител на Благоевград – г-н Валери Сарандев, заместник-областният управител на Благоевград – г-жа Анита Коцелова, заместник-председателят на Общинския съвет в гр. Петрич – г-н Димитър Капитанов и началникът на РУО Благоевград – г-н Ивайло Златанов и директори на училища от Община Петрич.

Разменените гостувания на учители и ученици от Разград и Петрич сложиха начало на сътрудничество между двете училища, което се надяваме да продължи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе