Златен медал за Фатме Шабан при жените с историческо значение за разградската борба

На 9  и 10  юни се проведе Държавно лично-отборен шампионат за жени в град Велико Търново.  В надпреварата взеха участие  елита на Българската женска борба,  като Бронзовите олимпийски медалистки Тайбе Юсеин, Евелина Николова и Елица Янкова, както и световни и европейски шампионки Биляна Дудова,  Миглена Селишка и много др. Това се дължи на ранга на първенството, което определя разширения състав за потенциалните участнички на предстоящото Световно Първенство за жените през септември в Белград, Сърбия.

YouTube

18-годишната възпитаничка на Спортното училище и състезателка на местния клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград  с личен треньор Дениз Хамид от дълги години продължават да пишат история за разградската борба,  а именно първи златен медал във възраст жени.

Фатме Шабан приключва вътрешния календар на България с актив от 2 златни медала при девойки, 1 бронзов медал от жените през януари и сега дългоочакваната шампионска титла за края на сезона. След 4 убедителни победи в категория до 59 килограма  на финала тя  успя да се справи отлично с 10 на 5 срещу двукратната бронзова медалистка от Европейски първенства за жени Виктория Бобева от Русе.

Фатме Шабан е титуляр при девойките и на 13 юни заминава на лагер с националния отбор за подготовка за Европейско първенство 23-03.07  в Рим, Италия, където главен треньор е не кой  да е, а петкратната световна шампионка и два пъти втора на олимпиада Станка Златева.

Женският ни тим участва и с още 3 състезателки водени от треньорите Хасан Терзи и Нермидин Якуб и спечелиха бронзов медал за Мелиса Ярадан в категория до 68 килограма, която записа  две победи и една загуба, а на 4 място се класира нейната съотборничка в същата категория Айшегюл Нихат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе