„Танцувай с Пагане“ отново събра десетки танцьори на сцената на Кубрат

В Кубрат се проведе шестото издание на Националния фолклорен фестивал за български народни хора „Танцувай с Пагане“. Организатори на проявата бяха Община Кубрат, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“ и танцовия състав – домакин „Пагане“ в Кубрат с ръководител Гинка Панчева.

„Танцувай с Пагане“ утре в Кубрат – без значение дали ще вали или не

YouTube

Въпреки напъните на слънцето да пробие сивото небе над лудогорския град, дъждовното време преобладаваше през целия ден. А това наложи, иначе традиционния фестивал на открито да се проведе на закрито в най-голямата зрителна зала на общината при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат.

В културния форум се включиха общо осем клуба с над 150 участници – групи и формации от Североизточна България. Във фолклорната фиеста участваха танцов клуб „Веселото хоро“ от град Велики Преслав с ръководител Нина Денева, от съседния град Исперих с талантите от танцов клуб „Ахинора“ с ръководител Дияна Герджикова. На сцената в читалището бяха също и разкошните приятели от „Абритус“ – Разград с ръководители Кънчо Върбанов, Емилия Русева и Кремена Иванова, както и от танцовата школа в крайдунавския град Русе „Играорци“ с ръководител Богдан Донев.

Сцената разтърсиха и танцьорите от ансабъл „Веселие“ от с. Бисерци с ръководител Алиш Арифов – кмет на с. Бисерци, както и самодейците на читалище „Нов живот – 1948“ от село Мъдрево с ръководител Нургюл Ялама.

По стар обичай домакините посрещнаха гостите с хляб и сол, а концертната програма започна със състава на формация „Пагане“ от Кубрат и заветското село Брестовене.

На събитието Присъстваха Общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, председателят на читалището в Кубрат инж. Руси Русев, завеждащият отдел „Просвета и Култура“ Здравко Вутов, местни парламентаристи и общесвеници, граждани. Фестивалът беше открит от кубратския градоначалник, който поздрави всички участници и инициатори.

Всички състави получиха грамоти и статуетки /плакети/, а след участието си на сцената в родния град на Лили Иванова танцьорите се почерпиха подобаващо в местно заведение. По време на забавите домакините от Кубрат направиха и изненада с многоцветна заря на танцьора Ивайло Стойчев, който отпразнува рожден ден. Вечерта завърши с много танци, игри и страхотни изненади.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе