553 фиша и 68 акта издадоха пътна полиция за седмица в Разградско

Снимка: МВР

501 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 6 до 12 юни 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 553 фиша и 68 акта. Седем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 13 юни стартира специализирана полицейска операция “Товарни автомобили и автобуси”. За ден са проверени 57 ТИР-а и 3 автобуса. Констатираните нарушения са 11. Проверките по линия на ROADPOL ще продължат до 19 юни включително.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе