120 състезатели по брейк идват в Разград за втория турнир „Funk Busters“

120 състезатели от 10 клуба по брейк от цялата страна идват в Разград в събота, 18 юни, за участие в Националния брейк турнир „Funk Busters“. Това е второ издание на състезанието, което се организира от Спортен брейк клуб „Shadows Crew“-Разград и Българската Брейк Федерация. Турнирът е втори кръг от Държавния календар на Българската Брейк Федерация, първият за тази година е бил в София.

Квалификациите започват от 12,00 ч. в събота в залата на Общинския културен център, а финалите стартират в 19,00 ч., като в зависимост от метеорологичното време ще са или в залата или пред Новия театър. Участниците са разпределени в 6 възрастови групи – от 6 до 35+ години. Танцовите битки са в три дисциплини: 1 vs 1; Showcase и Crew battles.

YouTube

Във всеки от турнирите от националния календар се трупат точки, на база на които се оформя националният отбор – обясни наставникът на разградските брейкъри Иван Стоянов. „Shadows Crew“ има един проектонационал, на 16-годишната Ив Дескова обаче не достига възраст за национал, отборите се формират от 18 години нагоре. Още две млади надежди има клубът и при най-малките – Миа Грънчарова и Горан Андреев. Общо 9 състезатели от Разград ще участват в турнира. Конкуренцията е сериозна, ще участват и тазгодишните балкански шампиони от Бургас, както и всички национали.

Турнирът се провежда с подкрепата на Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца, арт студио „D’Amore“, както и на фирмите: „Биовет“, „Лудогорско пиле“, хотелски комплекс „Лес“, „Алфахим“, „Алфатрейд“, Агенция Адрес, „Гами“ЕООД, „Дийн груп“, „Пътконсулт“, „МАТ“ООД, „Фарма тийм“, Огнян Обрешков.

Главен съдия на състезанието ще е председателят на Българската брейк федерация Калин Калинов, а съдии: Златко Йончев, Валери Димитров – Quit и Иван Желязков – Spago. Водещ ще е Валентин Радков – Kozke, а DJ – Анатоли Джоков – Jokata и Димитър Андреев – Lalri.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе