Второкласници подариха своята „Малка книжка за Разград” на музея

В последния си учебен ден за годината второкласниците на г-жа Сийка Маринова от ОУ „Ив. С. Тургенев“ подариха своята „Малка книжка за Разград“ на Регионалния исторически музей в Разград.

Във факултативно избираемия час, посветен на кибер света, класната ръководителка на децата заложила на работата с дигитални устройства. Учениците се научиха да работят с текстообработващата програма Word – да въвеждат текст, да форматират текст. Научили се да търсят информация и изображения в Интернет, да работят с Paint.

YouTube

В часовете по околен свят учиха за родното място, извършиха огромна проучвателска дейност за миналото и  историческите забележителности на Разград.

„Това беше хубав повод наученото да представим в книжка в електронен вариант. Децата го изработиха заедно в платформата bookcreator.com. В часовете за занимания по интереси пък направиха същата книжка на хартия. Екземпляр от този „тираж“ децата подариха на Таня Тодорова – директор на РИМ – Разград, разказва Сийка Маринова.

„Изключителна изненада, много мил и запомнящ се жест от страна на тези слънчеви момичета и момчета, за което от сърце благодарим“, добави още тя.

„Разполагаме с уникална книжка, която разказва за историята и забележителностите на Разград през сетивата на децата. Убедена съм, че нестандартният начин, по който са подходили към миналото и настоящето на нашия град, ще направи така, че да го помнят винаги“, коментира новото постъпление във фонда на музея Таня Тодорова.

Електронната книжка може да разгледате ТУК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе