Разград бе столица на брейка през уикенда, над 80 участници от 16 отбора участваха във второто издание на „Funk Busters“

Над 80 участници от 16 отбора от цялата страна участваха във второто издание на турнира по брейк „Funk Busters“ в Разград. Събитието се организира от Спортен брейк клуб „Shadows Crew“-Разград и Българската Брейк Федерация с подкрепата на Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца, арт студио „D’Amore“, както и на фирмите: „Биовет“, „Лудогорско пиле“, хотелски комплекс „Лес“, „Алфахим“, „Алфатрейд“, Агенция Адрес, „Гами“ ЕООД, „Дин груп“, „МАТ“ ООД, „Фарма тийм“, „Асембли“, Принт Експрес Разград, Терамаркет, автомивка „Мивката“, Кем пласт“, Развлекателен плувен комплекс „Път Консулт“ и Razgrad News като медиен партньор.

YouTube

Квалификационната част от състезанието се проведе в залата на Общински културен център в събота, а привечер финалите бяха на открито – пред Новия театър – и събраха много зрители, които аплодираха атрактивните изпълнения на състезателите.

Финалите бяха открити от заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров, който от името на местната управа пожела на участниците да се забавляват, докато се състезават, защото така ще вдъхновят още много хора и ще направят своя спорт още по-популярен. Г-н Грънчаров коментира, че този спорт е и изкуство, и за да си успешен в него, трябва по негови впечатления да си комплексен състезател – добър артист, добър атлет и добър танцьор.

Поздрав към участниците в надпреварата отправиха момичетата от Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Емилия Борисова.

Индивидуалните битки бяха в 6 възрастови групи и надпреварите за медалите често затрудняваха журито в състав: Златко Йончев, Валери Димитров – Quit и Иван Желязков – Spago. Тримата журиращи първи показаха своите умения, а след това гласуваха пред публиката с посочване на по-добрия от определената двойка финалисти, при различия в мненията имаше и трети тур на битката.

Три състезателки от разградския отбор „Shadows Crew“ се класираха на финалите. От тях златен медал в кат. 16-18 г. спечели Ив Дескова, а Миа Грънчарова и Кристиана Шамова заеха четвъртите места в категориите си, съответно 10-12 г. и 13-15 г.

В състезанието, което е част от Държавния календар на Българската Брейк Федерация, участваха отбори от: Добрич, Варна, Бургас, Разград, Благоевград, Троян, Перник, Монтана, Ямбол, Пазарджик и три отбора от София.

Турнирът бе и с благотворителна кауза – до сцената имаше кутия за дарения за 17-годишния Мартин Христов от Разград, който се бори с тежко заболяване.

Още снимки може да откриете на https://www.facebook.com/media/set/?set=a.112636551481613&type=3

Финално класиране:

ДЕВОЙКИ 6-9г.

  1. Мария Бъчварова /Plastic Def Squad/ Ямбол
  2. Анна Кривошея /Кошера / Добрич

ЮНОШИ 6-9г.

  1. Данаил Иванов /Plastic Def Squad/ Ямбол
  2. Никола Цонев /Plastic Def Squad/ Ямбол
  3. Искрен Димитров /Кошера/Добрич

ЖЕНИ 10-12г.

  1. Ая Краева
  2. Радина Бъчварова
  3. Валентина Станева

МЪЖЕ 10-12г.

  1. Николай Кафелов
  2. Стефан Русев
  3. Самуил Иванов

ЖЕНИ 13-15г.

  1. Пламена Георгиева
  2. Рая Иванова
  3. Бенедетта Бенедетто

МЪЖЕ 13-15г.

  1. Николай Петров
  2. Валичко Георгиев
  3. Константин Шарапчиев

ЖЕНИ 16-18г.

  1. Ив Дескова
  2. Ния Василева

МЪЖЕ 16-18г.

  1. Никола Янакиев
  2. Божидар Пехливанов
  3. Тодор Замярков

ЖЕНИ 19-34г.

  1. Габриела Янкулова
  2. Сесилия Попова

МЪЖЕ 19-34г.

  1. Венцислав Йорданов
  2. Добрин Янев
  3. Иван Николов

МЪЖЕ 35+

  1. Димитър Андреев
  2. Галин Иванов

CREW BATTLE под 16 г.:

  1. Black Style Squad / Бургас
  2. X-Energy Crew / София

CREW BATTLE над 16 г.:

  1. No Name Crew / Пазарджик
  2. Da Clique / Перник

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе