Кога се прави предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот

Предварителните договори при правенето на каквато и да е сделка, се създават с цел да гарантират извършването на търговската транзакция.

При недвижените имоти разликата, е че в договорите трябва да се упоменат множество факти за самата сделка, това, което ще се разменя, и естеството на самата сделка.

YouTube

Тъй като стойността на самата транзакция може да бъде значително по-висока, и рискът да бъде доста висок, доста хора предпочитат да продължат със самата сделка само при подписване на самия договор.

Как се прави такъв договор, какво е неговото естество и как да гарантирате, че ще е във ваша изгода – това и много други тънкости ще разберете днес благодарение на Rastashki.com.

Какво е естеството на един предварителен договор за покупко продажба на недвижим имот

Предварителните договори на какъвто и да е имот, особено недвижим, са вид договори, които обхващат всичко свързано със самата сделка – какво ще се предаде, какво се дължи и под каква форма.

Там могат да бъдат опоменати дялове, ако имотът е разделен на различни дялове, както и тяхната стойност.

Тези договори се изработват от квалифицирани адвокати като Rastashki.com, особено ако целта е те да бъдат законови.

Създаването на законов предварителен договор за покупко продажба на недвижим имот означава, че при изникване на проблем, и двете страни могат да потърсят правото си пред съда.

Подобни сделки могат да се извършват без договор, но за много хора търгуващи с имоти, те служат като защитна мрежа, която дава повече сигурност.

Защо и кога се налага правенето на такъв договор

Създаването на предварителен договор за покупко продажба на недвижим имот не е изискване, тоест той не е задължителен.

Най-често срещаните случаи на подписване на подобен вид договор, е при закупуване на недвижим имот, който все още е в процес на строене.

Предимствата на подобен вид покупка, е че цената на един подобен имот може да е по-ниска докато той все още не е построен, в сравнение с тази, която ще бъде, когато се построи.

Разбира се, купувачът, както и продавачът, имат сметка от това да знаят, че и двете страни ще спазят своята страна от сделката, като по този начин фиксират стойността.

Изгодно ли е да се подписва подобен договор

В много случаи е доста изгодно да се подпише такъв договор и за двете страни. Разбира се е нужно преди това този договор да се прочете внимателно и всяка точка от него да бъде добре разбрана, за да се установи дали е добра или лоша.

Адвокати като Rastashki.com могат да ви помогнат с техническите специфики на подобен договор и да гарантират, че той ще бъде изгоден за вас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе