Как се перат мокети професионално?

Професионалното пране на мокети е важна част от поддръжката на вашият дом или офис, за да си гарантирате по-приятен престой, е добре да се доверите на правилната фирма, която може да ви подсигури качествено обслужване. Тази фирма извършва дейността си с професионализъм, и разчита както на опит така и на добре обучени кадри.

Професионален подход за безупречни резултати

Мокета е особено труден за чистене, в зависимост от неговият състав, той може да е огромно предизвикателство за поддръжка, дори за най-упоритите домакини. Професионалистите се отличава в това, че имат опит с най-различни видове мокети, както и още по-голям опит с разновидности от петна и комбинация от сплъстени косми, фини прахови частици и мазнини.

За да се премахнат те се изисква упоритост, която да се прилага правилно, без да има риск от нараняване на самия мокет. Вместо да се ползват тежки химични препарати, се използва правилната техника и концентрични движения, които освобождават мръсотията от фибрите на мокета – така дори и най-тежките замърсявания биват отстранени.

Професионалното пране на мокети се различава в това, че може да подбере правилните средства, като за нула време неутрализира всяка мръсотия, дори и тя да е стара. Разбира се, тя не може да се погрижи за вече нанесени механични щети като изгаряния или скъсвания, но може значително да помогне за подновяването на вече стар мокет.

Препарати и оборудване

На пазара за професионалисти има налични материали и оборудване, които са прекалено скъпи и специфични за употреба от общото население – разбира се всеки може да си ги купи, но няма много смисъл да дадете 2500 лева за прахосмукачка за дома. Разбира се нещата не опират само до оборудването, а и до екипа, които го ползва.

Без правилната комбинация от опит, знания и подготовка, дори най-скъпата прахосмукачка не може да свърши същата работа като опитен специалист. За това и има фирми като PraneKilimi.bg, които знаят как да задоволят нуждите на своите клиенти – те предлагат не само удобство за домакинството, но и възможност да се възобновят иначе остарели постелки.

Самото пране на килими

В зависимост от възрастта и произхода на мокета, както и състава на неговата основа, се използват определени препарати, както и топлина. Механичното търкане е полезно, но може да отслаби връзката между фибрите и основата на мокета, за това се ползва в ограничени количества.

Това, на което разчитат екипите на PraneKilimi.bg е знания натрупани с години, за да се предотврати нуждата от употребата на силни вещества или техники, за да може да се предаде възможно най-свеж вид на вашата собственост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе