Какви са предимствата на спално бельо ранфорс?

Чували ли сте за ранфорс? Това е специфична памучна материя, която се изработва чрез специален метод на усукване на естествената нишка за получаването на плат с по-голям брой нишки, в сравнение с традиционните предложения от 100% памук.

През последните години използването на тази материя за направата на спално бельо като долни чаршафи, чаршафи с ластик, калъфки и пликове се увеличи чувствително, благодарение на усъвършенстване на технологията и увеличаване предимствата на текстила, изработен по ранфорс методологията. Какво е това, което го прави да се отличава пред обикновения памук и какви предимства може да ви донесе, следва да разберете по-долу.

YouTube

С какво се отличава спалното бельо ранфорс

Обичайно за изработката на спално бельо ранфорс се използва висококачествен памук, като продуктите, които се предлагат в България най-често са изработени от суровина с турски произход – една от световните „меки“ на класния домашен текстил.

За получаването на специфичната ранфорс материя се използват сравнително по-голям брой нишки, което означава че крайният изтъкан плат се характеризира с по-голяма гъстота на нишките. Ако трябва да говорим в конкретни параметри, тук става въпрос за около 52 до 62 броя нишки в квадратен сантиметър. Самата прежда се усуква по специален начин, за да се получи уникалната пръстеновидна плетка.

Този специален метод на изтъкаване води до създаването на памучен текстил с осезаемо по-голяма здравина, издръжливост и по-добра плътност на материята. Именно от тези отличителни характеристики на плата произтичат и основните предимства на спално бельо ранфорс. Ако искате да изпробвате качествата на спалния плат ранфорс, може да поръчате и онлайн през PoPijami.bg – онлайн магазин за спално бельо българско и чуждестранно производство.

Какви предимства ще ви донесе спално бельо ранфорс

До какво на практика води всичко изказано дотук? Изброените отлики на плата резонират в няколко основни предимства на спалното бельо, направено от памучен ранфорс.

Първо, то е доста по-здраво от обикновения памучен домашен текстил. Това означава, че ще устои по-дълго време на многократно използване, изпиране, съхнене, гладене и съхраняване. Което пък от своя страна води до спестяване на средства за закупуване на нов комплект спално бельо, както и до спестяване на време за отиване до магазина и избиране на такъв.

Второ, ранфорс материята осигурява по-добра прохлада на тялото по време на сън. Това е благодарение на специалното решетъчно разполагане на нишките. Затова спалното бельо от ранфорс е подходящо за хората, които обичат да си осигуряват добър топлообмен, така че тялото да диша спокойно.

Платът е изключително подходящ и за по-топлите месеци, когато се нуждаете от по-голяма прохлада за комфортен и непробуден сън. Освен това ранфорс ще задържи спалното бельо свежо за по-дълго време.

Търсите ранфорс спално бельо на изгодна цена? Може да разгледате колекцията на българския онлайн магазин за качествен домашен текстил PoPijami.bg с голямо разнообразие от десени и стилове във всички необходими размери.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе