Европейски дипломати в Букурещ възхитени от „Абритус“ и „Свещарската гробница“

Търговски аташета на страни от Европейския съюз и Канада останаха възхитени от Археологическия резерват „Абритус“ край Разград и Свещарската гробница край Исперих. Те посетиха Лудогорието по покана на областния управител на Разград д-р Деян Димитров. Визитата е част от подетата от д-р Димитров инициатива за разработване и реализиране на общ план за развитие на туризма в петте области, обединени в Северен Централен район.

Посещението бе организирана със съдействието на Посолството на Република България в Букурещ и на ръководителя на Службата по търговско-икономическите въпроси там Ивайло Маринов. В делегацията бяха включени още журналисти от водещи румънски медии, изявени блогъри и инфлуенсъри от северната ни съседка.

YouTube

Очаква се през тази седмица гостувалите в област Разград  журналисти да публикуват в медиите си в Румъния поредица от материали за визитата си в Лудогорието.  

„Те също бяха възхитени от видяното и очаквам, че след като споделят впечатленията си със своята аудитория, интересът на туристите от северната ни съседка към нашата област ще се повиши. Още повече, че започна и сезонът по нашето Черноморие, което е любима дестинация за много румънци“, коментира д-р Димитров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе