Традиционната акция „Зебра“ в последния учебен ден в Разградско

Сдружение „ЖАНЕТА“  организира и проведе Акция „Зебра“. Събитието за учебната 2021/2022 г.  се проведе в края на последния учебен ден.

Бяха обхванати пешеходните пътеки до кръговото движение в центъра на града. В кампанията се включиха над 30 деца от ОУ „Елин Пелин“ в Стражец, център Емилиян, ЦНСТ  за деца без увреждания и други малки приятели на сдружението. Те преминаха инструктаж-обучение за правилата за движение по пътищата, а след това раздаваха флайери, светлоотразителни гривни и значки на пешеходците.

YouTube

Целта на инициативата беше да се заостри вниманието на шофьорите през ваканцията,  че трябва да спират на пешеходните пътеки, а пешеходците да пресичат на точно определените  за това места.

Днес бяха обявени и наградените в конкурса за рисунка на тема „Нашият път, нашата безопасност“ . Всички деца получиха грамоти, а отличилите се – сувенирна чаша с логото на сдружението. Наградите връчи директорът на Центъра за обществена подкрепа.

Акция „Зебра” завърши с тържество, на което децата редиха пъзел от пътни знаци, танцуваха и се забавляваха.

СНЦ”ЖАНЕТА” изразява благодарността си към органите на реда – РПУ – Разград и на Община Разград, за оказаното съдействие и подкрепа за  безаварийното лято на най-малките участници в движението по пътищата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе