Дъжд от медалите от държавното първенство по стрелба с лък в Разград

В неделя на спортния комплекс по стрелба с лък в Разград се проведе държавното първенство за момчета и момичета под 15 и 12 години. Съоръжението беше подготвено отлично и даваше идеални условия за реализация на състезателите. За всички бяха подсигурени седящи места. Отново рекорден брой участници регистрира проявата – 70. Разградската група водена от треньора Боян Бонев беше най-многолюдна – 20 състезатели във всички групи. След химна и вдигане на знамето/това с е прави само в Разград/ Председателя на федерацията откри състезанието, като не пропусна да поздрави домакините за отличната организация и условия.

YouTube

Силно мотивирани от успехите на Купа Разград нашите състезатели постигнаха голям успех. Разградското цунами отнесе всички конкуренти и спечели 4 златни, 3 сребърни, 2 бронзови медали и 3 шампионски отборни титли.

При момичетата под 12 години първите четири места отново бяха за нашите деца – Йоана Костадинова стана шампион, следвана от Руми Станева със сребро и Славена Тодорова с бронз. Калина Иванова е 4-та, Изабела Георгиева е 10-та и Неделина Начева е 16-та – отборно са шампиони.

При момчетата не бе по различно – Николай Илиев е със злато, следван от Берк Хюксял със сребро, а Боян Илиев е 11-и, Борис Балкански 12-ти и те  отборно са първи. В групата под 15 години Мая Атанасова е 5-та, следвана от Цветелина Георгиева и Алекс Иванова, която стана 11-а – отборно са втори.

При момчетата под 15 години Ангел Николов спечели златото, а Даниел Георгиев е със сребро. Мартин Тодоров е с бронз. Момчил Начев е 5-и, Павел Марчев 9-ти, а Александър Василев е 16- ти –  отборно са шампиони.

При стил компаунд Цвета Досева отново не даде шанс на съперниците си и завоюва златото. Мощна група от родители и познати на децата ги аплодираха за всеки успех и окуражаваха състезателите. И двете състезания се ръководеха изцяло от разградски съдийски екип и уникално електронно табло.

Красимир Дяков

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе