Предадоха даренията за МБАЛ – Исперих по време на Европейската нощ на музеите в ИМ – Исперих

Снимка: Мехмед Азиз

По време на Европейска нощ на музеите тази година Историческият музей в Исперих обяви благотворителна акция за закупуване на апаратура и материали за Отделението по педиатрия към МБАЛ – Исперих.

Благородната инициатива беше по повод два знаменателни юбилея, отбелязани с временни изложби в Експозиционната зала в центъра на града – 100 години благотворителност в Исперих и 80 години от откриването на общинската болница. Провокирани от благородния дух, чувството за общност и добрите дела на някогашните исперихчани, музейните специалисти поставиха начало на кампанията на 18 май и крайна дата – на 30 юни 2022 г.

YouTube

С вярата, че добротата лекува и че всеки човек я носи в себе си, комисия в състав: Борислава Вискова, главен счетоводител в Исторически музей – Исперих, Енита Василева и Веселина Белева, уредници, Милена Стайкова, счетоводител, и Цветелина Митева – музеен педагог, отвори касата за дарения в присъствието на д-р Наталия Цветкова, началник на Отделението по педиатрия към МБАЛ – Исперих, и ст. мед. сестра Гюлбахар Ибрямова, и предаде сумата от 300, 20 лв. за закупуване на необходими материали за отделението. Инициаторите благодариха на всички дарители и изразиха надежда в умножаването на доброто за децата на Исперих.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе