Организират литературен конкурс за хора с увреждания

На снимката е Дачо Господинов с алманаха от първото издание на конкурса.

Литературен конкурс за хора с увреждания ще се проведе под патронажа на областния управител на Разград д-р Деян Димитров. Конкурсът е за поезия и е под мотото „Любов и/или война“. Инициаторите за провеждането му от литературния сайт е-lit.info подчертават, че обявената тема няма нищо общо с политика и военни конфликти. Творби в подобен дух ще бъдат дисквалифицирани.

Могат да участват всички хора с увреждания, които обичат поезията, независимо дали живеят в България или някъде по света. Допускат се до три творби от автор. Желаещите да се включат могат да изпращат стихотворенията си във файлове на WORD на e-mail: [email protected]. Конкурсът не е анонимен. Необходимо е авторите да посочат трите си имена, телефон и електронен адрес, да се представят накратко и да добавят решението си от ТЕЛК, с номер и дата.

YouTube

Наградите са парични. Първата е 200 лв., втората – 120 лв., а третата – 80 лв.  

Творби за участие ще се приемат до 31.01.2023 г. Те ще бъдат оценени от жури, включващо разградските творци: Дачо Господинов, Мариета Илиева-Пигелер и Иван Димитров. Победителите ще бъдат обявени на 14.02.2023 г., като всеки от авторите ще бъде уведомен за резултатите.   

Това е вторият поетичен конкурс за хора с увреждания, организиран от литературния сайт е-lit.info. Първият се проведе през 2020 г., като тогава най-добрите творби бяха включени в алманах, озаглавен „Силата на сърцето“. Алманах ще бъде издаден и след края на литературната надпревара „Любов и/или война“.    

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе