Черногорските фенове вилнели и в Търговище

На 6.07.2022 г. около 11 ч в РУ-Търговище е получена жалба от управител на бензиностанция, намираща се на околовръстния път край гр. Търговище, че  късно  вечерта на 5.07.2022 г. в обекта е извършена кражба на различни продукти, които се продават в него.

От предприетите незабавни действия от служители на РУ-Търговище е установено, че заподозрените за извършване на деянието – 45 граждани на Черна гора, са задържани в РУ-Г. Оряховица за извършени идентични кражби в друга област на страната. Същите своевременно са съпроводени до РУ-Търговище, където са разпитани в хода на образуваната незабавна проверка по случая.

YouTube

Установено е, че 10  от тях са извършили кражби на различни хранителни продукти – безалкохолни напитки, сокове, енергийни напитки, минерална и изворна вода, шоколади, кроасани, бисквити, бира, хранителни добавки, бутилки уиски, както и нехранителни стоки – слънчеви очила, от бензиностанцията край гр. Търговище. Задържани са за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Установено е, че нанесената от кражбите щета на обекта е размер на общо 1427,73 лв. Сумата вече е възстановена на длъжностно лице – отговорник на обекта. По случая в РУ-Търговище е образувана е преписка.  

Материалите по  нея своевременно са докладвани в Района прокуратура-Търговище.

На извършителите на кражбите са наложени административни наказания по чл. 218б от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе