Разбиха наркооранжерия в местността Обзор край Разград, задържани са двама

Снимка: ОДМВР-Разград

Двама души са задържани за производство на наркотици при специализирана полицейска операция, проведена на 6 юли вечерта. Това информират от полицията в Разград.

При претърсване на вила в местността Обзор край Разград криминалистите открили 26 саксии с насадени растения канабис. Наркооранжерията, оборудвана със системи за вентилация и напояване, функционирала в имота на 41-годишен мъж поне от две години. Иззетото количество наркотични вещества е 4,26 килограма. В хода на разследването е извършено претърсване и на адрес в град Разград, обитаван от 26-годишен мъж. Открити са 163, 59 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, джъмпери, везни и семена. По случая е отпочнато досъдебно производство по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК.

YouTube

Снимка: ОДМВР-Разград

В хода на процесуално-следствените действия категорично е установена съпричастността на двамата криминално проявени мъже от Разград към извършваната престъпна дейност. Задържани са в сградата на Районното управление. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.

Снимка: ОДМВР-Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе