Рекорден брой пътни нарушения за последната седмица в Разградско

1290 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 юли 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 696 фиша и 67 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение през седмицата е санкциониран и един велосипедист.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в четири – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 7 до 24 юли на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в засилените проверки е шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества. До момента са проверени 842 превозни средства и 1027 лица. Издадени са седем предупредителни протокола и са санкционирани 260 водачи. Засечените нарушения на скоростните режими са над 900.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе