Кравеферма в село Конево ще се оборудва по европроект

Борислав Висков от Исперихското село Конево подписа договор за изпълнение на проект „Закупуване на селскостопанска техника”. Той е одобрен по процедурата за целеви прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство”, подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта е 104 275.31 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на фермера, който притежава кравеферма.

YouTube

Инвестицията е свързана със закупуване на техника за обслужване на фермата и обработка на отглежданите площи за изхранване на животните. Проектните дейности предвиждат закупуване на земеделска техника – сеялка, косачка, сеносъбирач, фуражосмесител, торачка и обиколен транспортьор.

Придобиването на новата техника ще окаже положително въздействие върху цялостната дейност на стопанството и ще увеличи неговата конкурентоспособност.

Очаква се проектните дейности да приключат през октомври 2023-та година.

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе