100 участници на спортните борби за празника на Бисерци

Общо 100 състезатели от 16 клуба на страната участваха в спортните борби по повод селищният празник на кубратското село Бисерци. Спортното мероприятия на алая в селото откри кметът на Бисерци г-н Алиш Арифов.

На събитието присъстваха кметът на Община Кубрат г-н Алкин Неби, председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров, майстори на спорта, заслужили треньори, местни общественици и спортисти, жители и гости на Бисерци.

YouTube

Спортната проявя от VI-я кръг на републиканските борби за деца и юноши бе посветена на световния, европейски и олимпийски шампион по борба г-н Хасан Исаев, който е родом от кубратското село и присъства на събитието.

Цели 18 бяха категориите, в които деца, юноши, че и няколко мъже от цялата страна, премериха сили на тепиха, който тази година за първи път бе изнесен в обновения и красив парк на селото.
По време на състезанието с плакет и парична награда бе отличена бронзовата медалистка на Европейското първенство при девойките Фатме Шабан от Разград с личен треньор г-н Денис Хамид, които днес уважиха празничния турнир в Бисерци.

Бисерци отпразнува селищния си празник

Медали, купи и парични награди на победителите връчиха кметовете на Кубрат и Бисерци, председателят на местния парламент в общинския център, заслужили треньори и майстори на спорта, както разбира се и от олимпийския шампион Хасан Исаев.

В категорията до 30 кг при децата се наложи Бертран Бейхан от Исперих, до 40 кг победител стана Елмаз Мустафа от Сливо поле, до 45 кг – Сонер Чапар от Русе. В категорията до 50 кг спечели Шамсидин Анимов от Дулово. От града на болярите беше отличен великотърновецът Дилян Бояджиев в категорията до 60 кг. В по-сериозната група до 75 килограма се наложи Езел Юсменов от Бисерци. В категорията 75+ първото място бе за Рачо Стефанов от Русе.

В подготвителната група първите места спечелиха Аспарух Анастасов от Велико Търново/35 кг/, Сали Али от Исперих /50 кг/ и Ефе Махмуд от Паисиево /65 кг/.

При момчетата в категорията до 40 кг се наложи Гроздан Пенков от Исперих. При 55-килограмовите златното отличие извоюва Аксел Кадир също от Исперих, а в категорията си до 60 първото място спечели Сейко Бисеров отново от Исперих. В солидната категория над 85 килограма правото си да застане на първото място от почитаната стълбичка извоюва Стефан Стефанов от Русе.
При кадетите първите места в тегориите извоюваха младите борци Денис Шукри от Острово /65 кг/ и Хамди Октай от Разград /85 кг/.

На турнира по борба сили премериха и две единствени момичета от Велико Търново – Наталия Бояджиева и Катерина Бояджиева. Спортсменски обаче момичетата си поделиха първото място на почетната стълбичка и бяха отличени с два златни медала.

Поясът на шампиона Хасан Исаев спечели Денис Шукри от заветското село Острово. Купи и златни отличия спечелиха борците Елмаз Мустафа от Сливо поле, Езел Юсменов от Бисерци и Орлин Асенов от Исперих.

Почетни плакети от Община Кубрат получиха спортните деятели Хасан Исаев, Мустафа Кесман, Али Мюрселов, Бедри Мехмедов, Хасан Ахмед и други. Със златни медали, лично от големия Хасан Исаев, бяха наградени също кметът на Кубрат Алкин Неби и председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.

ДЕСЕТКИ УЧАСТНИЦИ ОТ СТРАНАТА МЕРИХА СИЛИ НА АЛАЯ В БИСЕРЦИОбщо 100 състезатели от 16 клуба на страната участваха в…

Posted by Община Кубрат on Saturday, July 16, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе