Бисерци отпразнува селищния си празник

С разнообразна и пъстра програма и под патронажа на Кмета на Община Кубрат село Бисерци отпразнува селищният си празник. След провеждането на турнира по борба за деца и юноши в чест на европейския, световен и олимпийски шампион Хасан Исаев празникът на едно от най-големите села на общината продължи подобаващо с детска забава за малчуганите и концерт на местните самодейци от НЧ „Стефан Караджа – 1928“ в село Бисерци, които в изящните си и пъстри носии, изпълниха богата програма от българския и турския фолклор. Песен изпълни и кметът на селото.

За отличното настроение на децата в следобедните часове пък се погрижиха популярните и обичани герои на аниматорна група „Веселяците“. Децата пяха и танцуваха, скачаха и рисуваха, а към тяхната забава се присъединиха и техните родители. Малко след щурата забава в центъра на селото поздравителна програма бе представена и от децата на Детска градина „Слънчо“ в с. Бисерци. Малките таланти свириха на пиано, пяха и танцуваха под съпровода на модерни и класически ритми.

YouTube

100 участника на спортните борби за празника на Бисерци

Жители и гости на Бисерци се насладиха също така и на страхотните поп-фолк изпълнения на популярната певица Соня Немска, която изпълни свои и обичани песни пред голяма публика, а в края на изпълненията си певицата получи разкошен букет и благодарности лично от кмета на селото.

Празничната вечер откри кметът Алиш Арифов и кмета на Община Кубрат Алкин Неби. Приветствие към жителите на селото отправи и председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, който е родом и живее в с. Бисерци.

В обръщението си към празнуващите общинският кмет поздрави бисерчани за новите придобивки, като подчерта, че заедно и с общи усилия селото вече се радва на изцяло обновен асфалтов път, на обновена детска градина, на новоизградени детски кътове и съоръжения, както и на вече изцяло обновен парк. В обръщението си към присъстващите кметът Неби благодари на местната управа и за чудесната организация, съпътстваща събитията през целия ден.

От своя страна кметът на селото домакин Алиш Арифов благодари на Община Кубрат и на спонсорите за съдействието и отзивчивостта. Той пожела на своите съселяни най-вече здраве, много щастие и разбира се много добро настроение, каквото действително въобще не липсваше. Вечерта завърши с богата почерпка, с много танци и страхотни емоции.

Празничният събор на Бисерци приключи днес след зрелищен футболен турнир на малки врати. На първо място се класираха домакините от „Открита сила“ в с. Бисерци, второто място спечелиха играчите на „Делиорман“, също от Бисерци, а трети станаха футболистите на „Реал“ от съседното село Божурово. За голмайстор на двубоя бе определен играчът Сердар Алиев от Бисерци. Грамоти и парични награди победителите получиха лично от кмета на град Кубрат Алкин Неби и от кмета на село Бисерци Алиш Арифов.

С БОГАТА И ПЪСТРА ПРОГРАМА БИСЕРЦИ ОТПРАЗНУВА ПОДОБАВАЩО СЕЛИЩНИЯТ СИ ПРАЗНИКС разнообразна и пъстра програма и под…

Posted by Община Кубрат on Sunday, July 17, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе