Задържаха трима за финансови измами към възрастни хора в Разградско

Трима мъже – на 38, 25 и 27 години, са установени и задържани като съпричастни в телефонни измами. Действията са проведени вчера на територията на гр. Горна Оряховица от служители на Главната дирекция „Национална полиция” и ОДМВР-Разград и Велико Търново.

При последвалите процесуални действия, на три адресите обитавани от тях в железничарския град, са иззети множество мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други съотносими към извършваните престъпления вещи.

YouTube

В хода на действията по разследване са установени достатъчно доказателства, че те са съпричастни към телефонна измама, извършена на територията на ОДМВР-Разград в условията на продължавано престъпление между 21 и 30 януари 2022 година. Жертвата е 50-годишна жена от града. Схемата, по която е действано с нея е „оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници”. Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на „муле” оставял в село Моравица.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами на територията на ОДМВР-Разград. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе