Дариха респиратор на болницата в Кубрат

Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/ в Многопрофилната болница за активно лечение в град Кубрат се сдоби с чисто нов и модерен апарат за изкуствена белодробна вентилация /респиратор/ при пациенти с невъзможност за самостоятелно дишане.

Новият скъпоструващ апарат бе осигурен чрез съдействието на разградските народни представители от Движението за права и свободи /ДПС/, начело със заместник-председателят на партията инж. Ахмед Ахмедов, който е и депутат в 47-ото Народно събрание.

YouTube

Респираторната техника беше приета лично от управителя на болничното заведение в лудогорския град д-р Леман Балканджиева, от кмета на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, както и от д-р Левент Апти – специалист по анестезиология и реанимация.

Д-р Балканджиева благодари за осигурената апаратура, като подчерта, че тя е необходима за лечението на пациентите в тежко състояние. Респираторът е от най-висок клас и разполага с редица удобства за специалистите в осигуряването на надеждна грижа за пациентите.

Кметът Неби също изказа сърдечни благодарности за доставения апарат, подчертавайки, че болницата в града наистина се нуждае от подобни примери на благородство и щедрост.

„Болницата ни функционира в пълен обем. Всички отделения работят нормално, като е възстановена и дейността на отделението по физиотерапия и рехабилитация. В болницата вече работи и акушеро-гинекологичното отделение, в което вече имаме и раждания“, заяви в заключение д-р Балканджиева.

ДЕПУТАТИ ОТ ДПС ОСИГУРИХА СКЪПОСТРУВАЩА АПАРАТУРА ЗА БОЛНИЦАТА В КУБРАТОтделението по анестезиология и интензивно…

Posted by Община Кубрат on Tuesday, July 19, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе