Няколко села с възможност за смущение във водоподаването до края на септември поради подмяна на водопровод

Водоснабдяване – Дунав” ЕООД – Разград уведомява потребителите на питейна вода от селата: Ясеновец, Мортагоново, Радинград и Ушинци, че през последния месец възникнаха множество аварии по напорните водопроводи на помпена станция „Черковна 1”, чрез която се подава питейна вода за горепосочените населени места.

Причините за тези смущения във водоподаването са следните:

YouTube

– Движение на тежки селскостопански машини, извършващи жътва на зърнени култури по трасето на водопроводите;

– Чести кратковременни прекъсвания на електрозахранването, които създават условия за възникване на хидравлични удари със сериозни разрушителни въздействия върху водопроводите.

Комбинацията на гореизложените причини и фактът, че водопроводите са изграждани преди повече от 50 години, обуславя създадената ситуация.

С цел нормализиране на водоснабдяването и обезпечаване на непрекъснатост на водоподаването предприехме спешна подмяна на участък от компрометираните водопроводи с дължина 1800 м. Дейностите по подмяна са започнати на 20.07.2022 г. и се очаква да продължат до края на м.септември 2022г., като ще се съобразим с необходимото технологично време за прибиране на селскостопанската продукция.

От дружеството поднасят своите извинения на жителите на селата Ясеновец, Мортагоново, Радинград и Ушинци за причинените неудобства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе