В понеделник започват ремонтните работи по обществена поръчка „Текущ ремонт на спортна зала „Абритус“

Заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Община Разград Добрин Добрев проведе работна среща с представители на фирмата-изпълнител на обществената поръчка с предмет „Текущ ремонт на спортна зала „Абритус“. Това стана на място – на обекта, на който ще се извършат ремонтните работи и след като обществената поръчка приключи и бе подписан договорът за изпълнение.

YouTube

Той е с фирма „САВ-Разград“ ООД, която представи оферта в размер на 333 268,37 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 90 календарни дни, ремонтните работи започват в понеделник, 1 август.

Заместник-кметът Добрин Добрев и управителят на фирмата Светослав Петров заедно с експерти от Община Разград и от дружеството направиха оглед на вече извършените и на неизвършените ремонтни дейности, обсъдиха предстоящите ремонтни дейности, както и мерки за обезопасяване на района, докато на него се работи.

Припомняме, че това са довършителни работи по ремонта на спортна зала „Абритус“, които се наложиха след възникването на сложен юридически казус около ремонта, стартирал през 2013 г.

Още в началото на мандата си настоящото ръководство на Община Разград обяви за свой приоритет довършването на ремонтните дейности на спортна зала „Абритус“ и предприе необходимите мерки по изпълнение на този приоритет.

Довършителните работи са свързани с различни части от сградата, сред недовършените дейности са: подовото покритие на игралното поле, парапети на трибуните, фаянсовите облицовки на вратите на санитарните помещения, коментаторската кабина, недоставено и монтирано оборудване по част ОВК: газови котли, регулираща и контролна уредба, радиатори, топловъздушни апарати, спирателни и регулиращи елементи, климатизатори „сплит“ и колонни; липсва соларна станция, липсващи интериорни врати, както и окачени тавани в помещенията за гости и треньори на първи етаж и други. За част от довършителните работи на обекта са налични необходимите материали, а за други фирмата-изпълнител трябва да извърши и доставката, като това е описано по видове дейности в договора с Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе