Историческият музей в Исперих кани малки, големи и още по-големи момичета и момчета на „Лятна приказка в музея“

Инициативата се организира за първи път от специалистите на музея. Целта е осмисляне на свободното време на децата чрез различни занимателни модули, които ще им позволят да открият нови възможности за образование и развлечение.

YouTube

Ваканционната музейна инициатива отвори врати в началото на август. Всеки вторник и четвъртък на месеца от 09:00 ч. до 12:00 ч. в Художествената галерия в центъра на града по-малките и по-големи приятели на музея ще имат възможността да прекарат забавни летни минути със специално подготвени исторически игрословици и гатанки от древността. Ще могат да отгатнат и оцветят тайните на българската народна носия или да си направят паметна апликация. Едновременно с това ще научат много повече за богатото културно-историческо наследство на Исперихския край със специална фоторазходка по картата на Археологическия резерват „Сборяново“ и с фотопъзел „Демир баба текке“. Фотомашината „Исперих вчера и днес“ пък ще ги върне назад във времето на стария Исперих.

Децата ще бъдат предизвикани и да оцветят историята на Исперихския край – очакват ги антични рисунки, шевици, пощенски картички от миналия век и още нещо. Обстановката, разбира се, предполага автентично потапяне в миналото – с цели две временни изложби: „Докосване до вечността – Апогеят на гетската цивилизация“ и „Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе