Новият областен управител посети представянето на новата електронна система на Омбудсмана на Република България

Новият областен управител Драгомир Златев посети представянето в Разград на новата електронна система за приемане на жалби на Омбудсмана на Република България. Златев поздрави за нововъведението екипа на Диана Ковачева, воден от началника на кабинета Катя Христова-Вълчева. „Без съмнение новият електронен формат за подаване на жалби ще улесни гражданите и ще им е от помощ при защита на техните права“, заяви областният управител.

Правителството назначи нов областен управител на Разград

YouTube

„Институцията има нов сайт от 1 август и за две минути всеки може да подаде своята жалба. За целта има отделен бутон, през който хората могат, след като попълнят добре структурираната анкета, да изпратят информацията си с един клик. Жалбата пристига в реално време в деловодството. Бързо се преразпределя и по-бързо стартира проверката по нея“, поясни Катя Христова-Вълчева. Тя подчерта, че все повече хора работят с мобилни устройства и вече е възможно да се подаде жалба и през мобилно приложение.

Началникът на кабинета на Диана Ковачева поясни, че до намирането на дигиталното решение се е стигнало заради все по-големият брой жалби, които постъпват в деловодството на Омбудсмана на Република България. 

При представянето на новата електронна система бе разяснено, че на сайта има рубрика „Вашите права“, която дава подробна информация в кои случаи и за какво може да се търси помощ от институцията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе