Община Кубрат с жест към футболните надежди на града

Спортни екипи, футболни калци, мобилни бидончета за вода и вратарски ръкавици подари на малките футболисти в Кубрат дарителят Шабан Ахмедов в присъствието на кмета Алкин Неби. Жестът към отбора на младите надежди, водени от треньора на Общинския футболен тим Милен Петров, бе отправен от нашия сънародник, който от години живее и работи в чужбина.

„Децата са нашата кауза и целта ни винаги трябва да е насочена към това те да спортуват и да се забавляват в нормални условия“, каза в обръщението си пред присъстващите кубратския градоначалник, който проследи и тренировката на малките футболисти. От своя страна г-н Ахмедов се ангажира да закупи футболни топки за подпомагане на тренировъчния процес при децата, пожелавайки им много упоритост в тренировките и успехи на терена.

YouTube

„Към момента футболният ни клуб разполага с четири гарнитури, включващи подготвителна група деца от първи до четвърти клас, като общият им брой e 25. 20 са децата от пети до осми клас, участващи редовно в първенството на Зона Дунав – Русе, организирано от БФС. Юношите в отбора са 16 – от девети до дванадесети клас, които също участват в русенската футболна зона, а мъжкият ни тим се състезава в областното първенство“, посочи Милен Петров.

В заключение управителят и треньорът на ОФК – „Кубрат“ изказа своята благодарност към Общината в лицето на кмета Алкин Неби и председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров за оказаното съдействие и финансово подпомагане в развитието на футболния клуб в лудогорския град.

Ининициаторите споделиха, че подаръци ще има и за хандбалните надежди на Кубрат.

ОБЩИНА КУБРАТ С ЖЕСТ КЪМ ФУТБОЛНИТЕ НАДЕЖДИ НА ГРАДАСпортни екипи, футболни калци, мобилни бидончета за вода и…

Posted by Община Кубрат on Friday, August 5, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе