68-годишна жена стана майсторка на баклавата в Горичево

След състезанията с велосипеди и мотофрези в Горичево се проведе и дългоочакваният конкурс за най-вкусна баклава. Сладката фиеста се провежда за десети път в кубратското село и е единствена по рода си в региона и страната.

Горичево отбеляза селищния си празник

YouTube

Присъстващи на събитието бяха Кметът на Община Кубрат Алкин Неби, гости от турската делегация на Община Субашъ, начело с кметът Туран Джанбай, кметове на кметства от община Кубрат, Общински съветници, представители на местния бизнес, общественици, жители и гости на Горичево.

След оспорвания избор на журито, председателствено от кмета Неби и за първи път с жури от Република Турция, комисията определи най-добрите баклави за тази година.

Златният медал за най-майсторка баклавата на 2022 година връчи лично кметът на Община Кубрат Алкин Неби на 68-годишна Асие Насуфова. Среброто отиде за Зинеб Бейтулова, а бронза – за Тюркян Ибрям.

За най-сладка баклава бе определена тавичката на Селиха Ариф. Най-добре изпечена бе баклавата на Неврие Ибрямова. Наградата на Обищина Субашъ спечели Тюркян Ибрям. За най-добре сиропиран журито определи сладкиша на Бедрие Алишева.

В раздела за традиционна баклава първото място спечели Гюлназие Хидикова. За най-оригинални бяха определени тавичките с баклава на Асие Насуфова и Айше Еюб.

Награди и отличия бяха връчени от кмета на Община Субашъ Туран Джанбай, съветникът Неджеметин Онат, местният бизнесмен Красимир Христов, медицинската сестра Севил Ниазиева, кметът на с. Бисерци Алиш Арифов, кметът на с. Сеслав Сунай Исмаилов, кметът на с. Божурово Юджел Юсеинов, кметът на с. Равно Шинаси Абтулов и разбира се от кметът домакин Ерсен Ибрям.

Следобедната програма завърши с футболен двубой между ветерани и младежи, в който с 5:2 победиха ветераните. Купа и медали връчи лично кметът Ерсен Ибрям. Празничната вечер в Горичево завърши с много музика, многоцветна заря и с кръшни хора. За доброто настроение на малки и големи се погрижи диджей АСКО.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе