Избор на пелени Molfix

Много родители са готови напълно да се откажат от тези продукти в полза на традиционните памучни пелени, след като научат колко струват пелените и колко ще се отразят на семейния бюджет. Можете да го направите, разбира се, но в днешното общество това е просто неудобно, защото майката не може да остави детето си само поне през първите две години от живота му или да пътува навсякъде с него. Решението в полза на по-малко известни марки може да бъде отговорът на този въпрос. Molfix е сравнително добре познат, но все още недостатъчно рекламиран производител на пелени.

Няколко думи за производителя

Собственик на марката Molfix е огромната турска корпорация Hayat, която обединява четири дузини предприятия, работещи в различни производствени сектори, включително дървообработване и поддържане на морските пристанища, както и производство на хигиенни стоки. Тъй като компанията твърди, че е петият по големина производител на памперси в света, очевидно е, че ние се интересуваме най-вече от последния сектор. Основаната през 1937 г. транснационална корпорация днес е достигнала внушителни размери. В 100 държави по света има дистрибутори на нейните продукти, а в нея работят общо 17 000 души.

YouTube

Предприятието има представителства в редица чужди държави, включително в Русия, а уебсайтът на Molfix (но не и Hayat като цяло), дори има раздел на руски език.

Много от клиентите са косвено свързани с продуктите на марката, за разлика от очевидния мащаб на производството. Въпреки че Турция произвежда памперсите, това все пак е доста добре, тъй като компанията е насочена предимно към пазарите на развиващите се страни. Достатъчно е да определим местонахождението на нейните офиси: освен в Русия, тя има силни представителства в България, Иран, Египет, Алжир, Мароко, Нигерия и Пакистан.

Тъй като населението във всяка от тези страни не е богато, съвсем естествено е продуктите да са с ограничен бюджет. Въпреки че това може да се разглежда като предимство, компанията несъмнено ще трябва да постигне баланс между ниските производствени разходи и доброто качество, което не винаги е възможно.

Отзиви на клиенти

Очаква се, че на уебсайта на производителя обикновено ще бъдат показани само най-добрите аспекти на собствените му продукти, но по-точният показател обикновено са отзивите на родителите, които са използвали съответния продукт. Не ни мързеше да прегледаме уебсайтовете, посветени на майчинството, и да прочетем там отзиви за пелените Molfix. Нека просто кажем, че въпреки факта, че повечето автори все пак изброяват някои предимства, по-голямата част от отзивите за продуктите са неблагоприятни.

И може би нека започнем с положителните. По-голямата част от авторите изтъкват няколко неща като предимства.

Цени

Японските пелени се считат за най-добрите в света по отношение на качеството, но те са и най-скъпите. Сравнително погледнато, Molfix са около 1,5 пъти по-евтини, което за много родители е решаващ фактор преди да закупят или дори да изпробват такъв продукт. Водещо също е лесното намиране на памперси на едро супер цени, което важи за пелените Molfix.

Надеждност

Въпреки че много родители открито критикуваха продуктите на турския производител, те все пак не протекоха, което показва, че са изпълнили основното си предназначение.

Мекота

Никой всъщност не оспорва съществуването на по-меки пелени, но продуктите на Molfix в тази област не изостават. Дори и от добре познати и обичани марки, някои пелени не отговарят на този критерий, който се взема предвид в тази ситуация.

Дизайн

Мнозинството от майките дадоха положителни оценки на илюстрациите, които украсяват аксесоарите за грижа за бебето на тази марка. Друго предимство е, че клиентите могат да изберат точния вид на тези изображения от различни опции, като по този начин гарантират, че пелените се харесват преди всичко на малките им ползватели.

Всъщност дотук свършват добрите отзиви. Що се отнася до критиката на производителя, тя е много по-обширна и разнообразна.

Необичайна кройка

Фактът, че пелените Molfix не пасват идеално на повечето деца, прави вероятността от протичане още по-голяма. Майките често се оплакват, че детето, носещо такава пелена, изглежда така, сякаш носи торба, че тя провисва отпред или отзад и че не приляга правилно – като дърпаме от едната страна, получаваме провисване от другата. Тези пелени се изплъзват на някои бебета, особено на подвижните, а комбинацията от слабата им абсорбираща способност и хлъзгавостта почти гарантира протичане.

Миризма

Пелените на тази марка имат ясно изразена миризма (на хартия, въпреки че не би трябвало да имат).

Недостиг на технологии

Липсата на индикатор за това дали пелената е пълна, както и допълнителна защита от обриви за децата в пелените Molfix не е изненадваща, като се има предвид сравнително ниската им цена и всички гореспоменати недостатъци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе