Над 1600 нарушения по разградските пътища за седмица

1604 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 август 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 126 фиша и 56 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 8 моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други пет – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

6732 достигна броят на проверените превозни средства при специализираната полицейска операция по безопасност на движението, разпоредена първоначално от 7 до 24 юли и впоследствие удължена. Установени са 35 водача, употребили алкохол, при 17 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. 18 шофьора са хванати зад волана след употреба на наркотични вещества. Издадени са 46 предупредителни протокола, а за неправилно паркиране са глобени 201 водача. 21 от проверените шофьори са били неправоспособни. Засечените нарушения на скоростните режими са 3877.

В хода на полицейската операция са връчени 124 електронни фиша.

От 8 до 14 август се проведе операция „Скорост“ по линия на ROADPOL. Установени са 645 нарушения на скоростните режими, от които 416 в населени места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе