Областният управител награди самодейците от Разградско за блестящото представяне в Копривщица

Областният управител Драгомир Златев връчи на блестящо представилите се самодейци от Лудогорието медалите, завоювани на XII Национален събор на народното творчество в Копривщица. Той награди участниците и с благодарствени грамоти за отличното представяне на културното събитие. Церемонията се състоя във фоайето на Областна администрация.

  „Благодаря Ви, че съхранявате фолклора и традициите на дедите ни, че ги предавате на Вашите деца и внуци. Вие доказахте, че нашата област заема достойно място върху културната карта на България и по-големите региони има какво да научат от нас“, заяви Драгомир Златев.

YouTube

  От събора в Копривщица самодейците от областта се завърнаха с общо 22 медала в различните категории – 8 златни, 10 сребърни и 4 бронзови. 

  Благодарствени грамоти за оказаната подкрепа на участниците в Копривщица получиха  Общините Разград, Исперих, Кубрат, Лозница и Цар Калоян, кмета на Дряновец Атанас Атанасов и директорът на ОУ „Виделина“ в с. Сейдол Динко Христов. Даниела Неделчева и Тодор Иванов от РЕКИЦ „Читалища“ – Разград бяха наградени завсеотдайността и вдъхновението, за организаторския талант и неуморните усилия, вложени за отличното представяне на самодейците от област Разград“.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе