Последен ден от „Лятна приказка в музея“ в Исперих

Снимка: Мехмед Азиз

В последния ден на „Лятна приказка в музея“ в Исперих собственоръчно и с малко въображение децата изработваха сувенири от глина. В продължение на месец в първата лятна школа, организирана от Историческия музей, заедно учиха, твориха и се забавляваха 32 деца.

Всеки вторник и четвъртък на август в Художествената галерия, Музейната експозиция и Етнографската къща в града по-малките и по-големи приятели на музея се занимаваха със специално подготвени от музейните специалисти исторически игрословици и гатанки от Древността, оцветяваха историята на Исперихския край в антични рисунки, шевици, пощенски картички и др. и успяха да си направят паметни апликации и фотопъзел.

YouTube

 

С временната изложба „Докосване до вечността – Апогеят на гетската цивилизация“ те научиха повече за тайните на Археологически резерват „Сборяново“, а Фотомашината „Исперих вчера и днес“ ги върна назад във времето на стария Исперих.

Разбира се, имаше време за истинска разходка до паметни места в града, както и за традиционни игри като „Домино“, „Микадо“, „Черен Петър“ и „Не се сърди човече“. Малките приятели на музея споделиха надеждата си за нови срещи през следващото лято.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе