Близо 800 нарушения са засечени за седмица от полицията в Разградско

772 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 22 до 28 август 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 405 фиша и 108 акта. 11 от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани двама мотоциклетисти и един велосипедист.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 11 моторни превозни средства – в осем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал и един е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

9200 достигна броят на проверените превозни средства при специализираната полицейска операция по безопасност на движението, разпоредена първоначално от 7 до 24 юли и впоследствие удължена. Установени са 45 водача, употребили алкохол, при 21 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. 21 шофьора са хванати зад волана след употреба на наркотични вещества. Издадени са 53 предупредителни протокола, а за неправилно паркиране са глобени 225 водача. 39 от проверените шофьори са били неправоспособни. Засечените нарушения на скоростните режими са 4460. В хода на полицейската операция са връчени 139 електронни фиша.

От 22 август се провежда полицейска операция по безопасност на движението по метода „Широкообхватен контрол“. Целта е да се проверяват максимален брой превозни средства, преминаващи през определено място в една посока на движение. От началото на 2022 година до момента на територията на ОДМВР-Разград са настъпили 68 тежки пътно-транспортни произшествия с трима убити и 95 ранени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе