Лудогорец привлече защитник от елита на Нидерландия

Лудогорец привлече норвежкия защитник Аслак фон Витри. Ръководството на единадесет кратните шампиони финализира преговорите с нидерландския елитен АЗ Алкмар за бранителя, който междувременно премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете в София. Витри се включва веднага в подготовката на „орлите“ и ще е на разположения за предстоящите мачове в първенството и груповата фаза на Лига Европа. Той ще бъде представен пред медиите от спортния директор Георги Караманджуков в сряда (31 август) в 15,00 ч. в зала „Фламинго“ на хотел „Zoo“ в София.

„Идвам в един от най-силните клубове на Балканите. Искам да играя в европейските клубни турнири и с Лудогорец ще имам тази възможност. Вярвам, че ще помогна на тима да постигне желаните резултати„, коментира Витри.

YouTube

Роденият на 10 март 1996 г. в Трондхайм защитник е юноша на местния Стриндхайм. Впоследствие играе в школата на Розенборг. В мъжкия футбол дебютира в норвежкия Ранхайм, а в последствие преминава в един от популярните шведски клубове – Юргорден. Между 2019 и 2021 г. Витри изиграва 65 мача за този тич, като отбелязва 10 гола. През 2021 г. е закупен от нидерландския Аз Алкмар, за който до момента има 31 мача с 1 отбелязан гол. 

Аслак фон Витри е вторият нов футболист в Лудогорец от началото на сезона. Преди месец шампионите привлякоха полския халф Якуб Пьотровски от Фортуна (Дюселдорф).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе