Топ уикенд почивки, които да направите през тази година

Пътуването е страхотно преживяване, което определено ни липсваше през последните години. Тестовете за COVID-19 за туристи отпадат на все повече места и пътниците на практика биват въвеждани в някогашните оживени градове на Европа. Но работата е там, че много от нас все още нямат пари след две години на несигурност.

Добрата новина е следната: има много интересни и достъпни места на континента, които можете да посетите, без вашата банкова сметка да фалира. Плюс това, много от тях са извън утъпканите пътеки, което означава, че няма да се налага да си пробивате път през тълпите, за да намерите най-добрите части на града. Затова днес идваме с няколко предложения за уикенд почивки в едни от най-красивите европейски градове.

YouTube

Как да организираме нашето уикенд пътуване?

Преди да изберем дестинацията, която ще посетим, трябва да помислим за подходящия за нас полет – дата, цена, багаж. Благодарение на eSky, вече не е нужно да отделяте толкова много време в проучване на цени и възможно по-изгодни оферти, защото платформата ви дава всичко това на едно място. Също така ще имате възможността да сравнявате самолетни билети на различни компании, както и да откривате по-евтини варианти в близките дни. Разбира се, това ще ви спести време, енергия и усилия.

А сега нека се отправим към градовете, които задължително трябва да посетите тази година, ако все още не сте го направили.

Кои градове трябва да посетим до края на тази година?

Няма да ви губим времето, а направо започваме с предложенията, които смятаме, че не са за изпускане.

Краков, Полша

В нормално време вторият по големина град в Полша е идеален за евтина градска почивка, изпълнена с разглеждане на забележителности. Сред многото места, които трябва да се видят, са кралският замък Вавел, първият в света обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, и базиликата Света Мария, където всеки час е белязан от звън на камбана. Опитайте се също да разгледате предлаганите стоки на пазарния площад, за да усетите истинската атмосфера на града. Там дори чиния с кнедли пироги и пинта Пилснер ще ви накарат да се чувствате като истински поляк. Благодарение на наличните автобуси, ще можете да си организирате еднодневни екскурзии до Аушвиц, които започват от €5. Ако не успеете обаче да го направите, не се притеснявайте – можете просто да се скитате покрай дворци и барове в старото сърце на Краков с тесни улички.

Барселона, Испания

Ах, тази прекрасна Барселона! Различни фактори правят авангардната каталунска столица и нейните сладкарски изделия на Гауди неочаквано благоприятни за пестелив уикенд. Множество авиокомпании летят директно от София, намалявайки цените на полетите. Линиите на метрото се свързват с летището и всичко е на пешеходно разстояние, ако нямате нищо против ходенето пеша през целия ден, разбира се. Много музеи отварят безплатно веднъж месечно. Пясъчният плаж е абсолютно достъпен за всички туристи и не е нужно да плащате излишни такси, за да се докоснете до него. Градът е осеян с многобройни евтини ресторанти, от азиатски тапас до брилянтни бистра. Можете да се разходите по култувата Ла Рамбла и да усетите духа на града.

Берлин, Германия

В столицата на Германия има много евтини хотели, хостели и апартаменти, в които можете да пренощувате. Готините места увеличават своя брой всеки ден. Храненето също е достъпно, с вездесъщите къривурст колбаси и дюнери – и двата изобретени в Берлин – струващи по-малко от 5 евро! Посетителите допълнително ще се зарадват на това колко безплатни за посещение военновременни забележителности са на пешеходно разстояние една от друга, от Checkpoint Charlie и Brandenburger Tor до Райхстага (не забравяйте да резервирате предварително своите места за точен ден и час) и Мемориала на Холокоста. Безплатна е и East Side Gallery, осеяна с графити част от Берлинската стена и големият парк Tiergarten. Платете по-малко от €5, за да се изкачите на Колоната на победата за невероятни гледки. Берлин е изпълнен с култура и история на всяка крачка. Така че ако сте любители на това, Берлин е точното място за вас!

Кой е най-изгодният начин, за да стигнем до летище София?

Ако не сте от столицата, ще трябва по някакъв начин да стигнете до нея. Сред опциите пред вас са личен автомобил, автобус, влак или самолет. Цените на горивата към момента са доста високи, така че това оскъпява пътуването ви с личен автомобил и автобус. Влакът сам по себе си е доста ограничаващ във времето, макар да е най-евтината опция. Именно затова ви препоръчваме да изберете евтини самолетни билети варна софия, с които да стигнете до столицата за по-малко от час. Такива са налични и от Бургас, така че имате възможността да изберете онзи град, който е най-близо до вас.

Заслужавате уикенд почивка в европейска столица, защото това определено ще подобри настроението ви и ще успеете да избягате дори и за кратко от своето сиво ежедневие. Изберете някоя от предложените от нас опции и се насладете на своя европейски тур!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе