Президентът Румен Радев обсъди с „Лукойл“ стабилизирането на икономическата среда и борбата с инфлацията

Високите цени на горивата водят до поскъпване на всички стоки и до свиване на потреблението, от което губят и потребителите, и производителите, заяви държавния глава по време на срещата.

Необходимо е да се набележат мерки за стабилизирането на икономическата среда и за борба с инфлацията в полза на българския потребител, следвайки строго пазарните механизми. Това заяви президентът Румен Радев по време на работна среща на „Дондуков“ 2 с представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“. По време на разговора бяха обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за по-предвидима икономическа среда у нас.

YouTube

„Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и водят до свиване на потреблението, което е загуба не само за потребителите, но и за производителя“, посочи държавният глава. Румен Радев добави, че икономиката и инфлацията зависят до голяма степен от стойността на произвежданите горива, което определя и стратегическото значение на „Лукойл“ за страната ни, особено по време на кризи.  Държавният глава изтъкна важната роля на компанията като основен производител на горива, притежаващ преобладаващ дял от пазара у нас, като по думите на президента предстоящата среща на ръководството на „Лукойл“ с българското правителство е добра възможност за набелязването на ефективни решения за борба с инфлацията в страната.

Президентът на „Лукойл“ Вадим Воробьов посочи, че през последните дни представители на българското правителство и компанията са обсъдили възможни действия за стабилизиране на икономическата среда, както и за противодействие на инфлацията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе