Откриха 29-ия есенен панаир в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров откри 29-ото издание на традиционния Есенен панаир.

„Хубаво е, че отново имаме повод за радост и тържества, особено след вчерашната победа на нашия любим „Лудогорец” над „Рома”, която бе втората над Рим, случила се по тези земи, след като през 251 г. римският император Траян Деций и неговият син Херений Етруск загинаха в битка край Абритус” – каза заместник-кметът Мирослав Грънчаров. Той пожела на жителите и гостите на Разград да запазят много хубави спомени от Панаира.

YouTube

Панаирът се провежда след две години прекъсване заради COVID-пандемията и поради големия интерес както от търговците, така и от гражданите, е с един ден по-дълъг от обичайните 7 дни.

На 30 щанда по алеите на Градския парк търговци и производители предлагат разнообразни промишлени стоки, а отмора и кулинарни изкушения предоставят 12 питейни заведения тип скара-бира. Разнообразни са  забавленията и атракционите за децата.

И на това събитие има благотворителна кауза. Пред ресторант „Лес” е подреден щанд под надслов „Заедно за Марти”. В подкрепа на лечението на 17-годишния Мартин Христов там се продават лакомства, дарени от Денис Рафетов и Исмаил Алишев; сувенири, изработени и дарени от „Шев без Кройка – DIDA – Artistic Recycling”, ЦРДУ-Разград, Ралица Михаилова и Паулина Тихова, Мая и Рая Александрова, както и книги от Книжен базар за Марти.  

Всяка от панаирните вечери на Ронда ще има концерт на обичани изпълнители от различни музикални стилове, Тази вечер концертът бе на Капански ансамбъл-Разград. На 10 септември ще пее поп фолк изпълнителката Райна, на 11 септември поп певицата Тита, на 12 септември – Тони Димитрова, на 13 септември – фолклорните изпълнителки Мария и Магдалена Филатови, на 14 септември – Симона Загорова, на 15 септември-  Николина Чакърдъкова, на 16 септември – Криско. Концертът на Николина Чакърдъкова е от 19,00 ч., а всички останали са от 19,30 ч.

Основни спонсори на културната програма са фирмите: „Валентинов В”ЕООД-Разград, „Фортуна 2003”ЕООД-Разград, „Шерифа”ЕООД-Разград, „Иси 2000”ЕООД-Разград, „Надис 2018”ЕООД-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе