Граждани и институции от Разград се включиха в кампанията „Да изчистим България”, вече събраха над 2000 тона боклук

Много граждани и представители на институции от Разград се включиха в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България”, която се провежда днес.

Двата основни участъка за почистване бяха определени предварително – Младежкия парк в квартал „Абритус”(Водна централа) и местността „Пчелина” в землището на Разград.

YouTube

В почистването на Младежкия парк участваха и служители в Общинска администрация-Разград заедно с децата си. За няколко часа те напълниха със събраните боклуци около половин контейнер с обща вместимост 20 кубика. Намериха и паднала на земята табелка с надпис на екологична тематика „Боклукът няма сам да скочи в кошчето”. С подръчни материали табелката бе поставена отново, за да напомня на гражданите да изхвърлят боклука в съдовете за смет.

Служителите в Общинско предприятие „Общински пазари” също се включиха в кампанията. Те почистиха района около пазара – край река Бели Лом в участъка между книжарница „Денебола” и моста на бензиностанция „OMV”.

Служители от Областна администрация се включиха в почистването на местността „Пчелина”, а на Държавно горско стопанство-Разград – горски фонд на землището на село Осенец. Служители в „Млин-97”АД почистват в Западна промишлена зона и района около базата на предприятието. Заявени за почистване от граждани са и: дере Добруджа, детски площадки и междублокови пространства по квартали в Разград.

Община Разград осигури безплатен транспорт на събраните отпадъци от почистването на обществени територии. Заявки се приемат в Община Разград тел: 084 /618 186 и „Уейст Солюшънс България“ ЕООД тел: 084/660 580.

Събраните боклуци се извозват между 08:00 до 17:00 часа днес, като операторът на Регионално депо – Разград осигурява безвъзмезден прием на събраните отпадъци от участниците в националната кампания.

Към обяд извозеният боклук е 2 120 тона, в края на деня служители в отдел „Опазване на околната среда” ще обобщят информацията относно събраните отпадъци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе