475 пътни нарушения през изминалата седмица в Разградско

475 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 12 до 18 август 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 842 фиша и 80 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани 10 пешеходци, един мотоциклетист и един велосипедист.

Установени са десет шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При шестима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 10 моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други пет – употребата на алкохол и в три – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия, при които седем души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

272 превозни средства са проверени в хода на стартиралата от 16 септември операция ROADPOL. Установени са пет случая на разсейване на водачи, които използват мобилен телефон по време на шофиране. По отношение на обезопасителни колани, каски и обезопасителни системи за деца са констатирани общо 18 нарушения.11 от тях са на водачи, които не поставят предпазен колан. Засилените проверки ще продължат до 22 септември включително.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе