Как да изберем правилната хилка за тенис на маса? 4 съвета

В сложния свят на съвременния тенис на маса може да ви е трудно да изберете първата си ракета за тенис на маса. Ето защо смятаме, че можем да ви дадем няколко идеи, които да улеснят избора ви. Така че основното правило, което трябва да следвате, ако искате да имате професионална ракета за тенис на маса и все пак сте начинаещ, е да не тръгвате към най-бързите. Тъй като тенисът на маса е много техничен и бърз спорт, не е много добра идея да започвате с най-бързата ракета. Ще трябва да научите основните удари и за това ще трябва да разчитате на ракетата си за добър контрол.

Видове хилки за тенис на маса

Основно разделение при хилките за тенис на маса е това между фабричните (любителски) и компонентните (професионални).  Фабричните хилки можете да намерите на много места – от кварталната книжарница, през някои хипермаркет до магазин за левче. Но за да изберете професионална хилка за тенис на маса ви трябва специализиран магазин за екипировка за тенис на маса като TT-STORE.EU . В специализираните магазини можете да получите експертен съвет, който да Ви ориентира.

YouTube

Как да изберем правилната хилка

Първата Ви ракета трябва да бъде избрана предвид Вашия стил на игра. Това би могло да се превърне в сериозно като главоболие, тъй като сте начинаещ и все още не сте развили свой собствен стил и философия. Повечето от начинаещите искат да играят (или мислят, че всъщност играят) като големите звезди в тениса на маса, докато не участват в първите си един или два турнира и са принудени да анализират играта и стила си.

Все пак има някои съвети, които могат да бъдат дадени:

-Ако сте спокоен човек и предпочитате да държите топката на масата, тогава трябва да започнете да търсите защитна ракета

– Ако сте от типа играч, който би предпочел да атакува от време на време и само когато сте сигурни, че ще спечелите точката, тогава трябва да търсите универсална ракета (allround стил), която ще ви даде възможност да развиете смесен стил на игра

– Ако виждате себе си като играч, който ще гледа да завърши точката при третата топка, тогава трябва да започнете да търсите офанзивна ракета. По всяка вероятност ще развиете нападателен стил на игра и е добре да започнете да тренирате с по-бърза ракета.

Дръжки

В Европа повечето професионални хилки за тенис на маса се предлагат с три различни вида дръжки :

  1. Конична дръжка. Този вид дръжка е най-широко разпространен (около 90% от дръжките). Смята се за най-удобен и формата му е разширяваща се от главата на хилката към края на дръжката. Този тип дръжка е и най-сигурен, откъм фактор на изпускане на хилката при някой по-рязък удар.
  2. Право дръжка : Този тип дръжка, се използва от играчи, които играят дефанзивен стил и обичат да въртят хилката по време на разигравания
  3. Анатомично дръжка : Тя се среща най-рядко и е подходяща за играчи, които имат по-нестандартни ръце и другите два вида дръжки им създават неудобство.

Гуми

В съвременния тенис на маса гумите могат да бъдат много различни видове: от нападателни до дефанзивни,от зъби (такива с пъпките навън) до обърнати (с пъпките навътре), от гуми с лепкава горница, до гуми с нелепкава повърхност. Ето защо е толкова трудно да се избере. Тук идва нашето златно правило: тъй като това ще бъде първата ви професионална ракета – спрете избора си на ракета с умерени характеристики на фалц, скорост и контрол. Това златно правило ще ви даде сигурна почва в сложния свят на модерното оборудване за тенис на маса.

Дебелина

Дебелината на гумите на първата Ви професионална хилка трябва да бъде около 1.8мм или 2.0мм . Като казваме дебелина на гумата, в този случай става дума за дебелина на подложката на гумата.

Тежест

Теглото на Вашата първа хилка е добре да се вписва в златното сечение на тегло за хилка за тенис на маса: Между 175-185 грама за мъже и 165-180 грама за деца и жени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе