Червенокръстците от клуба на БМЧК в Кубрат помагат за възстановяването на изгорялата детска библиотека в града

Уникалните добротворци от БМЧК – възпитаници на кубратското училище СУ „Христо Ботев“, водени от преподавателката си, г-жа Елка Димитрова, се включват в почистването на библиотеката, изнасяйки чували с обгоряла и унищожена от пожара литература. В работата по разчистването на изгорените книги и материали, макар и тежка, се включват Хелин, Селин, Арзу, Хелин, Беатрис, Десислава, Ния, Алис, абитуриенти тази година. И десетокласниците-доброволци Василена, Аляра, Гергана и Доника. Значим е приносът на техните съученици Габриел и Салих, чиято подкрепа бе навременна и крайно необходима .

И доброто дело не свършва с това. Хелин Байрактарова, доброволец на БМЧК от 2018 г., инициира дарителска кампания за набиране на средства за закупуване на нови книги . Подкрепена е от цялото училище. Дарената нова детска литература от младите червенокръстци прие лично библиотекарката г-жа Милена Димитрова.

YouTube

„Доброволците от Младежкия червен кръст към СУ „Христо Ботев“ оказаха изключителна и неоценима помощ за нас и обществото. Те са съкровища и пример за всички нас. Те са пример с ясното послание, че трябва да се постъпва така“, заявиха от читалищното ръководство в Кубрат.

На практика, доброволците на БМЧК и служителите от Общинската администрация в Кубрат изчистиха и освободиха обгорените стелажи от унищожената литература. Благодарим Ви за претворения хуманизъм в дела, млади хора! Специални благодарности отправяме към г-жа Елка Димитрова, която мотивира младите доброволци и ежедневно им показва, че няма невъзможни мечти!

„Доброволците от БМЧК Кубрат – пример за всички нас“Червенокръстците от клуба на БМЧК в гр.Кубрат помагат за…

Posted by Български младежки Червен кръст – Област Разград on Monday, September 19, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе