Осигуряват генератори за избирателните секции, в област Разград ще има 31 подвижни секции

Създадена е организация за осигуряване на генератори за избирателните секции в област Разград, за да се гарантира безпроблемното протичане на вота на 2 октомври в случай на повреди в електрозахранването. Това стана ясно на свиканата от областния управител на Разград Драгомир Златев работна среща за обсъждане хода на организационно-техническата подготовка за провеждането на изборите за народни представители.

Срещата се проведе в Областна администрация Разград. В нея взеха участие областният управител и неговият заместник Найден Късов, главният секретар на Областна администрация Разград Михаил Тодоров /ръководител на техническия екип от администрацията за осъществяване на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите/, председателят на Районна избирателна комисия /РИК/ – Разград Хубан Соколов, директорът на Областната дирекция на МВР – Разград старши комисар Диян Минков, началникът на „Охранителна полиция комисар Божидар Божков, директорът на „Информационно обслужване“ АД – клон Разград Ивелина Дамянова и ръководителите на общинските организационно-технически екипи за подготовка и провеждане на изборите в област Разград.

YouTube

Председателят на РИК отправи апел към секретарите на общините, в случай на спиране на електрическото захранване в избирателна секция, с цел бързо отстраняване на проблема, да сигнализират за аварията не на националния телефон 112, а в РИК-Разград, за да им бъде доставен веднага електрически генератор. Соколов съобщи, че към този момент в област Разград са образувани 225 избирателни секции, от които 31 подвижни избирателни секции за лица с трайни увреждания. Срокът за подаване на заявления за гласуване в подвижна избирателна секция все още не е изтекъл. Карантинираните лица също могат да гласуват в разкритите подвижни избирателни секции, уточни той.

На работната среща бяха разяснени и предстоящите задачи по организационно-техническата подготовка на изборите до края на седмицата. На 27 септември /вторник/ ще пристигнат бюлетините и изборните книжа, като ще бъде организирано  получаването и разпределянето им по график на общинските администрации. Очаква се от Главна дирекция ГРАО да бъдат предоставени окончателните избирателни списъци, които също ще бъдат разпределени на общините в региона.

Хубан Соколов, старши комисар Диян Минков и комисар Божидар Божков докладваха, че са извършени проверки на всички помещения, в които ще се помещават изборните секции. Осигурен е и необходимият брой служители на МВР за охрана на секциите. Създадена е организация за бърза доставка на машините за гласуване по избирателните секции по график.

Представителите на общините заявиха, че организационно-техническата подготовка на изборите върви по план и декларираха пълна готовност за провеждане на вота.

Областният управител Драгомир Златев благодари за извършената досега работа и призова всички отговорни институции за отговорно отношение, за да бъдат осигурени всички необходими условия за провеждане на нормални, честни, прозрачни и демократични избори.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе