Делегация от Община Разград посети Кълъраш за празника на румънския град-побратим

По покана на Кмета на румънския град-побратим делегация от Община Разград посети Кълъраш за празника на града. Тя бе водена от началника на отдел „Местни данъци и такси“ Кремена Приставова, част от делегацията бяха: Сабри Дурльов – началник отдел „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“, Кольо Колев – главен експерт в отдел „Социални услуги и здравеопазване“ и Димитър Ганчев – младши експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“.

YouTube

Представителите на Община Разград бяха посрещнати от Кмета на Кълъраш Григоре Дулче и екипа му. Четиричленната делегация имаше официална среща в Кметското на Кълъраш, посети и всички събития от фестивала „Дни на Кълъраш“, които се проведоха на 24 и 25 септември. На официална церемония, на която осем жители на Кълъраш с принос в развитието на града получиха отличието „Почетен гражданин на Кълъраш“, г-жа Приставова връчи на Кмета Григоре Дулче поздравителен адрес от Кмета на Разград Денчо Бояджиев.

Разградската делегация посети и спектаклите на открито на музикални, танцови и театрални състави и изпълнители от Кълъраш, събитията включваха и спортни демонстрации, както и мотошоу. Част от празника бяха и щандове, на които се продаваха традиционни румънски сувенири и ястия.

Част от деловата програма на посещението бяха срещи и разговори със служителите от местната администрация в Кълъраш от юридическата, социалната и данъчната сфера.

Разградската делегация разговаря и с останалите официални гости на тържествата в Кълъраш:  делегация от град Кълъраш в Република Молдова, от Силистра,  посланика на Република България в Румъния Радко Влайков, представители на държавната власт в Румъния.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе