Българо-румънска земеделска работна група проведе заседание в Завет

В конферентната зала на „Раломекс“ АД в град Завет се проведе редовно заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група (СБРЗРГ) на тема: „Раломекс” АД, град Завет – производител на машини за модерно земеделие”.

Съвместната българо-румънска земеделска работна група представлява механизъм за трансгранично сътрудничество между български и румънски институции и производители в сферата на земеделието. Инициативата има вече 12-годишни традиции и се случва в рамките на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, чийто член е Областна администрация Разград.

YouTube

Участие в заседанието вземат областните управители на областите Разград, Русе и Силистра, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево и председател на (СБРЗРГ) Кристиян Анкулеску, кметът на община Завет, ръководители на териториални структури на Министерството на земеделието и храните в трите области, както и на сходни институции от окръг Гюргево, представители на Съюза на дунавските овощари и други заинтересовани страни.

„Раломекс“ в град Завет е машиностроително предприятие, произвежда машини за обработка на почвата – плугове, дискови брани, култиватори и други специализирани селскостопански машини.
На снимката – Моменти от заседанието в „Раломекс“ и моменти от производствения процес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе