Бюлетините за вота на 2 октомври пристигнаха в Разград

Бюлетините, с които жителите на област Разград ще гласуват на 2 октомври на вота за Народно събрание, пристигнаха днес в Областна администрация. Бюлетините и изборните книжа бяха доставени под охрана и с пломбиран камион. Пломбите от специализирания автомобил бяха свалени в присъствието на областния управител Драгомир Златев, заместник-председателя на РИК Жоро Чобанов и секретаря на комисия Нергин Хамдиев.

Бюлетините и изборните книжа ще останат под денонощна полицейска охрана в Областна администрация. Предвижда се на 30.09.2022 г.  /петък/ те да бъдат раздадени по график на общините в региона. Местната власт ще ги разпредели по избирателните секции на 01.10.2022 г. /събота/.

YouTube

Общият тираж на доставените бюлетини е 134 900. По предварителните данни от избирателните списъци общо 131 154 са гласоподавателите в 18-ти МИР-Разград, които ще отидат в секциите, където вотът ще се упражнява машинно. Отново по предварителни данни 3246 са избирателите в секциите, в които  ще се гласува с хартиена бюлетина.

В окончателните списъци за гласуване броят на избирателите може да претърпи промяна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе