Стартира програмата “Работа на полицията в училищата” в Разград

Традиционните срещи на инспекторите Детска педагогическа стая  с първокласниците стартираха тази година от Начално училище “Васил Левски” – град Лозница. Полицейските служители изнесоха пред тях беседи по актуални теми, свързани с безопасността, опазване живота и сигурността на децата в рамките на Националната програма на МВР „Работа на полицията в училищата“. Инспектор Галимир Георгиев и инспекторите Детска педагогическа стая към РУ-Разград запознаха учениците от всяка паралелка с темите за превенцията на тормоза и насилието, за безопасността на движението по пътищата, за противообществените прояви и престъпленията сред малолетните и непълнолетните, за контрола върху личните данни и безопасното общуване в интернет. 26-те първолачета от началното училище в град Лозница получиха и подаръци от своите гости –  специално изработени тефтери с ценни съвети, химикали и линии с логото на програмата.

YouTube

Беседите са част от изготвен в РУ-Разград годишен план и работен график, предвиждащ ежемесечни срещи с ученици от различни училища в общините Разград, Лозница и Цар Калоян на инспектори в Детска педагогическа стая и на полицейски инспектори в управлението, обслужващи съответните райони. Темите за разговор са съобразени с възрастта на учениците, а провеждането на самите срещи – с противоепидемичните изисквания и предприетите в тази връзка превантивни мерки. До 7 октомври ще бъдат посетени общо 485 първокласника.

Програмата “Работа на полицията в училищата” се осъществява от 2000-та година и е част от превантивната дейност на полицейските служители по отношение на престъпленията, извършвани от и срещу деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе