Следващата неделя Разград отбелязва Световния ден на ходенето

И тази година за 29-ти път Община Разград се включва в инициативата Световен ден на ходенето. Спортният празник, организиран от Община Разград и спортен клуб „Спорт за всички“, ще се проведе на 9 октомври, неделя.

Тази година организаторите освен маршрутите, които се преодоляват с ходене, са подготвили и маршрути за преодоляване със свободно каране на колело. В ходенето и карането на колело могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение. Маршрутите за ходене са между 1000 и 3000 м., а за каране на колело – 3000 м.

YouTube

Началото на спортния празник е от 10. 00 ч. на 9 октомври (неделя) 2022 г. в Градския парк (пред Ронда).  Всички преминали по маршрутите чрез ходене и каране на колело ще участват в томбола с много предметни награди.

Денят на ходенето е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024“ на Българска асоциация „Спорт за всички“.

Спортното събитие е от календара на Международната асоциация „Спорт за всички“ (ТАФИСА). То има за цел да популяризира здравословния начин на живот, чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност- ходенето.

ПРОГРАМА:

СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 9 ОКТОМВРИ 2022

ДЕН: Неделя 09. 10. 2022 г.

МЯСТО: Градски парк, гр. Разград

СТАРТ: 10.00 ч. пред Ронда

ТЕГЛЕНЕ НА ТОМБОЛА: 12. 00 ч.

МАРКИРАНИ И ОБОЗНАЧЕНИ МАРШРУТИ ЗА ХОДЕНЕ

  • Малък маршрут по асфалтова алея с дължина – 1000 м
  • Среден маршрут по горски пътеки с дължина – 2000 м
  • Голям маршрут – комбинирано трасе с дължина – 3000 м

МАРКИРАНИ И ОБОЗНАЧЕНИ МАРШРУТИ ЗА КАРАНЕ НА КОЛЕЛО

  • Атрактивен маршрут с преодоляване на препяствия
  • Маршрут свободно каране по асфалт с дължина – 3000 м
  • Комбиниран маршрут свободно каране по горски пътеки и по асфалт с дължина – 3000 м.

Всеки участник може да преодолее, чрез ходене или с каране на колело един или повече маршрути по отделно, комбинирано или поетапно в зависимост от своето функционално състояние, самочувствие и желание за двигателна активност.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе