Oткриха учебната година в Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на откриването на учебната 2022/23 година в ЦПЛР Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“-Разград. За малките възпитаници на извънкласната форма учебната година започна с участие в традиционния лекоатлетически крос „Златна есен“, който се провежда по алеите на Градския парк, но заради епидемичната обстановка две години не бе организиран.

YouTube

В приветствието си към участниците в кроса заместник-кметът Хабибе Расим пожела на малките спортисти да са здрави и усмихнати, да продължат да се занимават със спорт, защото той формира добри навици и ги изгражда като личности. Г-жа Расим отправи поздравления и към техните треньори за това, че възпитават у децата ценности, важни за тяхното развитие като дисциплина, работа в екип, фейърплей. 

Приветствие към участниците в кроса отправи и директорът на УСШ Цветан Танев, който съобщи, че това е 69-тата учебна година за школата. В нея първи спортни  умения са получили известеният като „най-бърз бял мъж на планетата“ Николай Антонов, както и настоящият европейски шампион до 18 години в дисциплината троен скок Лъчезар Вълчев.

Около 500 са децата, които посещават заниманията в УСШ. В школата се развиват 10 вида спорт: баскетбол, бадминтон, волейбол, тенис на маса, тенис на корт, лека атлетика, ориентиране, плуване, колоездене и шахмат.

Г-н Танев съобщи още, че за победителите в различните възрастови групи са осигурени медали. Децата бягаха в различни дистанции съобразно възрастта си и пола си – 300, 500 и 700 м. Участваха ученици от първи до гимназиалните класове от училища в цялата община.

Гост на откриването на учебната година на УСШ бе и старши експертът в  Регионалното управление по образование-Разград Николай Миланов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе